• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Stakingen Bijenkorf breiden uit: Medewerkers leggen werk neer tijdens Black Friday

Stakingen Bijenkorf breiden uit: Medewerkers leggen werk neer tijdens Black Friday

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De staking van Bijenkorf-personeel. Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

De stakingen bij de Bijenkorf zetten voort en breiden zich uit. De volgende stakingsdag, de zevende in twee maanden tijd, zal plaatsvinden tijdens Black Friday (25 november), zo meldt vakbond FNV. Dit keer zullen werknemers uit heel Nederland deelnemen.

Ruim tweehonderd winkelmedewerkers van de Bijenkorf zullen hun werk gedurende de hele dag neerleggen en demonstreren op de Dam in Amsterdam, zo meldt FNV. Vanuit Rotterdam en Amstelveen zullen er bussen rijden die de Bijenkorf medewerkers naar de demonstratie vervoeren. Ook vanuit de rest van Nederlanders zou personeel via openbaar vervoer afreizen om deel te nemen.

Winkelmedewerkers van de Bijenkorf willen met de stakingen een hoger loon afdwingen. Personeel en vakbonden eisen dat de lonen met minimaal tien procent wordt verhoogd en dat er afspraken worden gemaakt over het laten meestijgen van de lonen met de inflatie. De Bijenkorf wil de lonen met maximaal zes procent verhogen.

In september begonnen de eerste stakingen bij Bijenkorf Amsterdam. In oktober breidden deze zich ook uit naar Rotterdam. Ook personeel van de Bijenkorf Amsterdam en Amstelveen reisde toen al af naar Rotterdam om deel te nemen.

De Bijenkorf
FNV
Workinfashion