• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Staking in distributiecentrum Decathlon

Staking in distributiecentrum Decathlon

Door Laurie van Deventer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Geen van de achttien vestigingen van sportretailer Decathlon in België werden vrijdag beleverd. Dit kwam door de staking die vrijdagochtend bij het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek uitbrak.

Het grootste deel van 160 personeelsleden van het Decathlon-distributiecentrum is vrijdagochtend niet aan het werk gegaan. Ook zijn er dertien vrachtwagens niet uitgereden. Alleen personeel met een contract van bepaalde duur werkte wel.

"Het gaat over de werkdruk, maar ook problemen met de functieclassificatie. Het personeel is de beloftes van de directie beu. Je hebt tal van interimmers aan wie dingen beloofd worden. Ze werken in een logistiek centrum met de loonschalen van de handel, terwijl ze volgens ons logistieke lonen moeten krijgen, wat een groot verschil maakt," zegt socialistisch secretaris Alain Le Brun van SETca.

Volgens Le Brun weigert de directie met de secretarissen te praten. "Er loopt al een jaar een stakingsaanzegging. Vóór Kerstmis was een verzoening gepland met het Paritair Comité, maar de directie stuurde haar kat. Ze willen niet met de secretarissen aan tafel zitten, omdat we niet conform zouden zijn. Daarom is de staking. De mensen zijn het beu en willen de aandacht van de directie trekken," vertelt Le Brun.

Op 21 januari staat een nieuw gesprek gepland.

De