Sportmerk Protest breidt uit naar Verenigde Staten

Protest gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten. Het Nederlandse merk is onderdeel van Dekker Olifanta B.V., dat bekendmaakte nu ook het merkenrecht voor Protest in dit land te bezitten.

Volgens Dionne Vermeulen, Marketing Manager van het merk dat zich naar eigen zeggen richt op ‘sportswear’, vormen de Verenigde Staten een interessante afzetmarkt voor Protest. “In de VS is zowel een grote surf community en lifestyle als een groot aantal wintersportgebieden aanwezig,” legt Vermeulen schriftelijk uit. “Daarnaast is Europees design er erg gewild, en die combinatie maakt de Verenigde Staten interessant voor ons.”

In Europa is de verkoopstrategie van Protest een mix van groothandel, e-commerce een een eigen webshop, maar in de Verenigde Staten zal het merk enkel online worden verkocht.

Protest opereert sinds 1993 in Europa. Vandaag de dag wordt het merk verkocht in meer dan 25 landen in Europa, evenals in Rusland, Australië, China en Taiwan. In Europa telt het merk 2.500 verkooppunten, waaronder 250 in Nederland en 100 in België. Momenteel wordt de strategie die het bedrijf in de Verenigde Staten gaat hanteren uitgewerkt, en naar verwachting zal Protest vanaf het najaar van 2018 in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn.

Beeld: Protest Facebook

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN