• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Sociaal akkoord brengt eind aan staking H&M distributiecentrum Puurs

Sociaal akkoord brengt eind aan staking H&M distributiecentrum Puurs

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De vierdaagse staking bij het distributiecentrum van H&M in Puurs is beëindigd nadat de vakbonden een akkoord hebben bereikt met de directie van het bedrijf. De aanleiding voor de staking was het nieuws dat H&M het distributiecentrum in Puurs gaat sluiten en de werkzaamheden verplaatst naar Ghlin. Inmiddels hebben de 162 personeelsleden hun werkzaamheden weer hervat, meldt Het Laatste Nieuws.

”Over de inhoud van het akkoord kunnen we niets kwijt, maar we hebben het punt bereikt waarop het personeel het voorstel van de directie wil aanvaarden,” zei Lieveke Norga, secretaris van de LBC. “De grote lijnen van het sociaal plan - met de focus op hertewerkstelling in de H&M-winkels of in het distributiecentrum in Ghlin - bleven behouden maar werden aangepast.” De bekendmaking van de verhuizing zorgde voor woede onder werknemers, omdat hierbij een onbekend aantal banen verloren zou gaan. De werknemers die hun baan wel mochten behouden, zouden bovendien 100 kilometer verder moeten reizen naar hun werk.

Alle werknemers van het distributiecentrum hebben volgens Norga de garantie gekregen in ieder geval tot en met 31 augustus 2016 verzekerd te zijn van werk. Op 1 augustus start de afbouw van het centrum in Puurs, en naar verwachting zal het nieuwe centrum in Ghlin eind oktober in gebruik worden genomen. De reden dat H&M de activiteiten verplaatst, heeft te maken met het feit dat verder uitbreiden in Puurs niet mogelijk is. De vakbonden zijn sinds oktober in gesprek geweest met de directie van H&M om een acceptabel akkoord te bereiken voor het personeel.

H&M