Schoenenmerk P448 breidt uit naar nieuwe markten

Het Italiaanse schoenenlabel P448 plant een uitvoerige expansie. Na “succesvolle pop-up stores in steden als Londen en New York”, breidt P448 uit in zowel huidige markten zoals Europa, als naar nieuwe markten zoals het Midden-Oosten en Azië. Dat maakte het merk bekend middels een persbericht.

P448, dat in Nederland en België wordt verkocht bij diverse multibrandstores, debuteerde bij de afgelopen 96e editie van Pitti Uomo. Reden voor de aangekondigde expansie is de groei die het merk naar eigen zeggen heeft doorgemaakt. “In vijf jaar tijd is P448 van een Italiaans streetwearmerk uitgegroeid naar een erkend internationaal label dat is gespecialiseerd in Italiaans vakmanschap en wordt gekenmerkt door een unieke designcultuur, met een focus op mode en comfort,” zegt Wayne Kulkin, niet-uitvoerend voorzitter van P448, in de persverklaring.

P448 zal in eerste instantie de huidige markten Italië, Europa en de Verenigde Staten consolideren. Het merk is van plan het Europese groothandelsnetwerk te vergroten, en opent volgend jaar twee flagshipstores, één in Milaan en één in New York. De tweede helft van 2019 staat dan in het teken van ‘commerciële uitbreiding’ naar nieuwe markten als Rusland, Oost-Europa, Scandinavië, het Midden-Oosten en Japan. “2019 is een cruciaal jaar voor P448. Er worden belangrijke investeringen gedaan in de domeinen van exploitatie, marketing en productontwikkeling,” aldus CEO Paolo Griffo in het bericht.

Verder lanceert P448 een capsulecollectie, bestaande uit vier unisex modellen. De schoenen zijn deels gemaakt van gerecycled leer en zijn ‘lichtgewicht en waterbestendig’.

Het in Milaan gevestigde P448 biedt schoenen in streetwear stijl, en is behalve bij multibrandwinkels ook verkrijgbaar bij webshops als Omoda en Miinto. Het merk, dat vijf jaar geleden werd opgericht, boekte in 2018 een omzet van 8 miljoen euro, en heeft als doel om in 2023 een jaaromzet van 50 miljoen euro te realiseren.

Beeld: P448 website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN