• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Scapino België failliet verklaard

Scapino België failliet verklaard

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Ongeveer een jaar nadat Scapino in België een doorstart maakte onder de nieuwe naam The Fashion Market is het doek alweer gevallen voor de keten.

De 24 Belgische filialen van Scapino werden in de zomer van 2014 door DFM Participaties overgenomen van Macintosh. In België had Scapino onder andere winkels in de plaatsen Zottegem, Halle en Dendermonde. DFM had onder de nieuwe naam een discountketen met kleding voor dames, heren en kinderen, schoenen en accessoires opgezet. RetailDetail bericht dat het bedrijf, iets meer dan een jaar nadat het van eigenaar wisselde, naar schatting schulden heeft voor een bedrag van drie miljoen euro. Het grootste gedeelte van de schuld zit bij de directe belastingen en bij de verhuurders van de winkelpanden.

Persrechter Frank Vennekens vertelde in de Gazet van Antwerpen dat er in de laatste maanden al rond de veertig werknemers moesten vertrekken bij The Fashion Market. In totaal had het bedrijf 140 man in dienst, en de honderd overgebleven personeelsleden hebben sinds vorige week ook geen baan meer. Over het faillissement zegt voorlopig bewindvoerder Yves Teughels het volgende: “De inboedel wordt verkocht. We hopen dat voor het einde van de maand afgerond te hebben.”

Scapino heeft in Nederland nog 204 filialen welke onderdeel zijn gebleven van Macintosh.

Failliet
Faillissement
Scapino
The Fashion Market