• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Scalpers opent opnieuw fysieke winkels in België

Scalpers opent opnieuw fysieke winkels in België

Door Nora Veerman

4 okt. 2022

Retail

Campagnebeeld van de sportkledinglijn van Scalpers. Beeld: Scalpers

Het Spaanse herenmodemerk Scalpers zet de sokken er weer in. Het bedrijf wil in 2023 opnieuw winkels openen in België, en ook in Nederland en Duitsland. Daarnaast wil Scalpers verder uitbreiden door overnames of investeringen in andere modebedrijven. Dat zegt de CEO van het bedrijf, Boja Vázquez, tegen de digitale Spaanse krant El Español.

In zowel België, Nederland als Duitsland wil Scalpers vier tot vijf winkels openen. In België, had het al eens eerder een winkel, op de Huidevettersstraat in Antwerpen. Die winkel opende in 2017, maar werd niet lang daarna om onduidelijke reden weer gesloten. Waar de nieuwe winkels zullen komen, is nog niet bekend.

Scalpers is ook al online actief in de drie landen, net als in vijftien andere markten wereldwijd. Eigen fysieke winkels heeft het merk momenteel in Spanje, Portugal, Turkije, Mexico en Chili.

Wat overnames betreft ziet Scalpers ‘andere bedrijven die waarde zouden kunnen toevoegen onder onze paraplu’. Die bedrijven is Scalpers aan het ‘analyseren’, aldus Vázquez. Een beslissing is nog niet genomen. Scalpers kan de overnames doen omdat het financieel goed gaat. Volgens Vázquez zal Scalpers het huidige boekjaar naar verwachting afsluiten met een omzet van 150 miljoen euro, tegenover 110 miljoen euro vorig jaar.

Scalpers kondigde eerder dit jaar aan op zoek te zijn naar een nieuwe eigenaar. Die zoektocht werd drie maanden later echter alsnog gestaakt. Het bedrijf zou economisch betere tijden afwachten.

Scalpers