• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ruim helft Europese E-shoppers bestelt over de grens

Ruim helft Europese E-shoppers bestelt over de grens

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Ruim de helft van alle Europese E-shoppers bestelt wel eens over de grens: 54 procent geeft aan het afgelopen jaar online iets in het buitenland te hebben gekocht. Dit blijkt uit de laatste E-Shopper Barometer van pakketbedrijf DPD. Ondervraagden die kopen over de grens geven aan dat zeker 20 procent van hun online aankopen uit het buitenland afkomstig is.

Hiermee stijgt het aandeel van aankopen over de grens met twee procent ten opzichte van vorig jaar. Van die aankopen is het merendeel afkomstig uit China, de VS en Groot-Brittannië. In Nederland geeft 60 procent van de online shoppers aan het afgelopen jaar spullen uit het buitenland te hebben besteld. De opmars van bestellen in het buitenland is vooral merkbaar in opkomende landen als de Baltische Staten en Hongarije, waar het lokale aanbod nog minimaal is.

Kijkend naar het totaal blijkt dat gemiddeld 54 procent van de Europeanen minstens één keer per maand iets online bestelt. Het aandeel online aankopen ten opzichte van het totaal aantal aankopen ligt in Europa op 11,3 procent. Mode blijkt nog altijd het populairst om online te bestellen: met 26,7 procent is Nederland Europees koploper op het gebied van fashion-aankopen via het internet ten opzichte van het totale aantal aankopen online.

Beeld: Pexels.com

E-commerce
Online Shoppen