Reiss voert internationale expansie op

Het Britse Reiss gaat uitbreiden na een winststijging in het afgelopen jaar. Het modemerk, bekend om zijn moderne dames- en herencollecties, opent komend jaar veertig nieuwe winkels in onder andere New York en Melbourne. Dat meldt Retail-week.com.

Madison Avenue en het World Trade Center in New York zijn de locaties van de eerste nieuwe Reiss filialen. Deze zullen volgens het merk in de lente van 2016 open gaan. Reiss was al enige tijd actief op de Amerikaanse markt: het familiebedrijf heeft vijf winkels in New York en is ook gevestigd in Californië, New Jersey, Florida, Maryland, Virginia en Illinios.

Daarnaast gaat Reiss komend jaar voor het eerst down under, met twee geplande winkels in Melbourne. Onlangs kondigde de moderetailer ook aan begin volgend jaar zijn eerste zelfstandige winkel in Frankrijk te openen.

De plannen voor internationale expansie zijn gemaakt nadat Reiss afgelopen jaar een omzetstijging zag van 10 procent tot bijna 175 miljoen euro. De totale winst is in die periode bijna verviervoudigd naar 18,7 miljoen euro. Momenteel heeft het modemerk 130 winkels wereldwijd, maar oprichter David Reiss heeft aangekondigd te willen groeien naar 250 filialen. Begin dit jaar opende de retailer zijn eerste zelfstandige Europese winkel in Duitsland.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN