• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Recordjaar voor Kringwinkels: bijna 6,5 miljoen klanten in 2019

Recordjaar voor Kringwinkels: bijna 6,5 miljoen klanten in 2019

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Scroll down to read more

Tweedehands winkelen blijft aan populariteit winnen. Vorig jaar kregen ruim 36.436 ton goederen een tweede leven via verkoop in de Vlaamse Kringwinkels. Bijna 6,5 miljoen klanten kochten elk gemiddeld 5,5 kilo aan goederen. Dat blijkt uit cijfers die de Kringwinkels presenteerde naar aanleiding van De Dag van de Kringwinkel die zaterdag 17 oktober plaatsvindt.

Vooral kleding en huisraad zorgden voor stijging

In totaal draaiden de 162 Kringwinkels in 2019 een recordomzet van 61 miljoen euro, een stijging van 9,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met tien jaar geleden gaat het om een stijging van 54 procent. Vooral kleding en huisraad gingen veelvuldig over de toonbank, blijkt verder uit de cijfers.

Volgens Eva Verraes, directeur van Herwin, de koepel van de Kringwinkels, hebben de Kringwinkels een belangrijke maatschappelijke taak. “We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk goederen een tweede leven krijgen. Tegelijk verschaffen we zinvol werk aan 5.828 mensen en bieden we betaalbare goederen aan diegenen die het budgettair moeilijk hebben”, laat ze weten aan HLN. Om die reden is ervoor gekozen de jaarlijkse De Dag van de Kringwinkel die in het teken staat van feestelijke acties doorgang te laten vinden, georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen.

Kringloop
kringwinkels
Tweedehands