Het Amerikaanse modeconcern PVH Corp gaat dit jaar 120 Izod winkels in Noord-Amerika sluiten. De groep ziet geen heil in de retailactiviteiten van het merk, maar gaat wel door met de groothandelsactiviteiten, meldt WWD.

Izod is een van de heritage merken van PVH, die ook eigenaar is van Tommy Hilfiger en Calvin Klein. De groep brengt de heritage divisie terug naar louter groothandelsactiviteiten, omdat het met middensegmentsmerken niet langer 'acceptabele' winstcijfers kan behalen, aldus PVH topman Manny Chirico.

Van de 120 winkelsluitingen zullen er 20 omgezet worden in Calvin Klein of Tommy Hilfiger merkboetieks. "Een aantal van de beste locaties zal omgezet worden in Calvin Klein en Tommy Hilfiger winkels onder het nieuwe concept, hetgeen beduidend hogere omzetcijfers per vierkante meter en hogere operationele marges moet opleveren in deze winkels," zegt Chirico.

De sluiting van de Izod winkels zal het merk naar verwachting zo'n 40 miljoen dollar (33,8 miljoen euro) kosten, maar het verwacht het project aan het eind van fiscaal 2015 te hebben afgerond. Daarmee blijft nog een heritage merk, Van Heusen, over. Na de verkoop van het merk Bass in november 2013 draaide de divisie een jaaromzet van 1,8 miljard dollar (1,5 miljard euro) oftewel een-vijfde van de totale groepsomzet van 8,1 miljard dollar (6,8 miljard euro).

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN