Primark opent winkels op Damrak Amsterdam en Antwerpse Meir

In lijn met het plan om het winkeloppervlak van de Ierse fast fashion retailer Primark wereldwijd met 1,3 miljoen vierkante meter uit te breiden, opent moederbedrijf Associated British Foods (AB Foods) komend jaar Primark-vestigingen aan het Damrak in Amsterdam en de Meir in Antwerpen.

Momenteel bouwt Primark aan een nieuwe megastore aan het Damrak in Amsterdam, in het gebouw waar vorig jaar ook de nieuwe flagshipstore van C&A werd geopend. Wanneer de 89.000 vierkante meter grote winkel precies opengaat, is niet bekend. Vermoedelijk gaan de deuren nog voor het einde van dit kalenderjaar open.

Onlangs werd ook bekend dat Primark volgend jaar zijn eerste Antwerpse vestiging opent. De keten heeft een vergunning aangevraagd voor een aantal betrokken gebouwen, waaronder het voormalige H&M-pand, op de Meir in het centrum van de stad, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. De nieuwe vestiging behelst zo’n 1.000 vierkante meter aan winkeloppervlak. Geruchten over de komst van Primark naar Antwerpen gingen al enige tijd, al heeft het bedrijf zelf nog geen commentaar gegeven. Wanneer het filiaal precies wordt geopend, is nog onbekend.

Afgelopen jaar opende Primark 22 nieuwe filialen, waarvan 16 in de tweede helft van het boekjaar. Daarmee komt het totale aantal winkels uit op 315. Als gevolg van deze winkelopeningen verwacht AB Foods dat de omzet van Primark aan het einde van het huidige fiscale jaar 9 procent hoger uitkomt dan vorig jaar. In Nederland beschikt Primark momenteel over vijftien vestigingen, in België bevinden zich vier winkels van de modeketen.

Beeld: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN