• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Pop-ups vullen leegstaande panden Mechelen permanent in

Pop-ups vullen leegstaande panden Mechelen permanent in

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het Mechelse project MEST, dat starters de mogelijkheid biedt hun winkelconcept in leegstaande panden uit te testen, heeft zijn vruchten afgeworpen. In drie jaar tijd zijn in de Vlaamse stad een tiental permanente zaken uit de pop-up stores ontstaan en is de leegstand aanzienlijk afgenomen. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

Tot een aantal jaar geleden werd de Geitestraat in het centrum van Mechelen getroffen door grote leegstand. Daarop werd het initiatief MEST opgericht, een project waarbij startende Belgische ondernemingen hun winkelconcept in één van de leegstaande panden in de winkelstraat konden uitproberen. Sinds de start drie jaar geleden, hebben zo’n vijftig ondernemers hun concept in de binnenstad uitgetest, waarvan er twaalf een doorstart hebben gemaakt en zich er permanent hebben gevestigd.

Zo hebben Else Pelemans en Brigitte Buelens onlangs de deuren geopend van hun winkel Poulain Carmin, een pop-up store. “We hebben in de Geitestraat een pand gehuurd voor vier maanden plus een maand opzegtermijn. Dat contract kunnen we verlengen, totdat er iemand wordt gevonden die het pand voor langer dan drie jaar wil huren.”

Ook Pelemans en Buelens is de leegstand in de stad niet ontgaan. “Maar Mechelen is aan het boomen. In vergelijking met vijftien tot twintig jaar geleden is de stad een pak aangenamer geworden,” aldus Buelens tegenover de krant.

Beeld: Wikimedia Commons - BKLuis

mechelen
mest
Pop-up
poulain carmin