• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Personeel staakt na ontslag directrice bij Kringwinkel, maar er lijkt meer aan de hand

Personeel staakt na ontslag directrice bij Kringwinkel, maar er lijkt meer aan de hand

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld ter illustratie. De Kringwinkel aan de Abdijstraat in Antwerpen. Beeld: Jasper Leonard, via Kringwinkel

Werknemers legden maandagmiddag plotseling hun werk neer bij enkele afdelingen van WEB en Blenders op de Steenweg in Tielen, waarna de Kringwinkel in Turnhout de hele middag dicht bleef. De staking komt nadat de directrice van het bedrijf werd ontslagen, schrijft het Gazet van Antwerpen.

“We hebben afscheid genomen van een van de directieleden”, meldt Bart Wuyts, algemeen directeur van WEB & Blenders, aan het GvA. “Er was al langere tijd sprake van een verschil in visie en dat maakte de samenwerking uiteindelijk onmogelijk.” De directrice was jaren bij het bedrijf in dienst. “k begrijp dat het ontslag voor sommigen een complete verrassing is en dat dit met heel wat emoties gepaard gaat. We betreuren de staking en we zijn in gesprek met de werknemers om hun dit uit te leggen, zodat we zo snel mogelijk weer operationeel zijn.”

Maar, volgens personeelsleden is er meer aan de hand. “We hebben het vermoeden van onregelmatigheden in het bedrijf”, aldus een van de stakende personeelsleden aan GvA. “De ontslagen directrice was iets op het spoor. Mogelijk is ze daarom ontslagen. Wij staken niet vanwege dat ontslag, maar wel omdat we onze vzw willen verdedigen. We staken tegen de combinatie WEB en Blenders, die volgens ons niet loopt zoals het hoort. We wisten dat er iets op til was en we hadden al een actie gepland, maar de realiteit heeft ons ingehaald. We hebben ons eisenpakket aan de vakbonden bezorgd, die in overleg zijn met de directie. Zo lang daaraan niet is tegemoetgekomen, staken we.”

Kringwinkel
staking