De kogel is door de kerk: de Libanese beleggingsonderneming M1 Group en L Capital Asia hebben een meerderheidsbelang gekregen in de Pepe Jeans Group. Met het meerderheidsbelang hoopt de Group de aanwezigheid van Pepe Jeans in Azie, de Verenigde Staten en andere onderontwikkelde markten te versterken. De geruchten gingen al langer, maar zijn inmiddels bevestigd, schrijft WWD.

Het managementteam onder leiding van CEO Carlos Ortega blijft intaxt. Pepe Jeans Group zal ‘samen met andere aandeelhouders dichtbij het management herinvesteren, naar M1 Mode en L Capital Asia’, laat het bedrijf weten. Pepe Jeans Group bestond al uit Torreal SA, Artá Kapitaal en L Capital Europe. Details over de verdeling van eigendom tussen de opdrachtgevers en transacties zijn niet bekend gemaakt.

Er is meer dan een half jaar onderhandeld over een nieuwe eigenaar voor het Italiaanse merk. De geruchten dat M1 Group bij de laatste gegadigden zat, gingen al langer. Pepe Jeans is inmiddels aanwezig in meer dan 60 landen, heeft ongeveer dertig winkels en heeft 2.000 werknemers. In het boekjaar dat eindigde in maart 2014 maakte Pepe jeans een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN