• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Parijse winkel Alexander McQueen wint architectuurprijs

Parijse winkel Alexander McQueen wint architectuurprijs

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De flagshipstore van Alexander McQueen in Parijs heeft een bijzondere prijs in de wacht gesleept: de Prix Versailles 2016. De winkel won de prijs in de categorie Commerciële Architectuur. De prijs wordt uitgereikt door een jury van internationale architecten en culturele experts.

De flagshipstore is gevestigd aan Rue Saint-Honoré en opende in september 2015 zijn deuren. Het pand is ontworpen door David Collins Studio uit Groot-Brittannië en heeft een winkeloppervlakte van 325 vierkante meter, verdeeld over 2 verdiepingen. In de winkel zijn de volledige mannen- en vrouwencollecties te vinden, evenals avondkleding en accessoires.

De jury kiest jaarlijks -naast prijzen voor het beste hotel en beste restaurant- de beste winkel op basis van ‘integratie met het landschap, architectuur van de buitenzijde van het pand, interieur en diensten’.

Voorgaande jaren deden alleen Franse boetieks mee, maar dit jaar waren de genomineerden internationaal vertegenwoordigd. De 9 winnaars (in verschillende categorieën, red.) kwamen uit Frankrijk, de Verenigde Staten, India, Brazilië en Cambodja.

In de volgende editie in 2017 komt er een nieuwe categorie bij: winkelcentra.

Beeld: Alexander McQueen

Alexander McQueen