• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Overlegcomité: niet-essentiële winkels open per 26 april

Overlegcomité: niet-essentiële winkels open per 26 april

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: FashionUnited

Alexander de Croo maakt in een persconferentie bekend dat niet-essentiële winkels open mogen. Ook niet-medische beroepen contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten mogen weer open.

Het Overlegcomité zat vandaag zeven uur aan tafel te overleggen welke versoepelingen mogelijk zijn. In de persconferentie werd bekend gemaakt dat niet-essentiële winkels open mogen zonder ‘winkelen op afspraak’ vanaf 26 april. Daarnaast mag winkelen zelfs met twee personen uit hetzelfde huishouden.

België kondigt versoepelingen aan voor onder andere retail, niet-medische contactberoepen en terrassen

De winkelen-op-afspraak-maatregel is twee weken van kracht geweest. Ondernemersorganisatie Unizo vroeg eerder deze week aan de overheid de maatregel winkelen op afspraak af te schaffen. “Zowel virologen als politici zijn het er over eens dat besmettingen niet in winkels plaatsvinden. De verkoop op afspraak zorgt niet voor minder besmettingen onder de bevolking, maar voor extra druk op de verkoop en ondernemers komen bijgevolg alleen maar in nog grotere financiële problemen. Tweemaal niet de bedoeling van een maatregel natuurlijk”, aldus Unizo in eerdere berichtgeving.

Unizo reageert met een persbericht op de persconferentie. De brancheorganisatie is ‘bijzonder positief’ over dat winkelen met twee gezinsleden opnieuw kan.

Coronavirus
Overlegcomité