• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Overheid verstrengt maatregelen voor modesector: winkelen max per twee

Overheid verstrengt maatregelen voor modesector: winkelen max per twee

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De modesector heeft opnieuw strengere maatregelen opgelegd gekregen. De Vlaamse overheid kondigde gisteren aan dat men maximaal per twee nog maar mag winkelen. De nieuwe regels gaan aankomende vrijdag om 18:00 in.

Men kan dus met maximaal twee volwassenen of één volwassene met minderjarige kinderen winkelen. “We betreuren de nieuwe verstrenging voor onze modesector die al bijzonder zwaar getroffen is momenteel,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in een persbericht. “Tegelijkertijd zijn we opgelucht dat consumenten nog steeds de mogelijkheid krijgen om per twee te kunnen shoppen. Met twee winkelen is een pak aangenamer voor de consument dan het verplicht individueel te moeten doen en zorgt ervoor dat funshoppen toch nog kan.” De organisatie hoopt dat de nieuwe maatregel nu voor een langere tijd aangehouden zal worden omdat de continue wijzigingen zorgt voor verwarring bij consumenten.

Zelfstandigenorganisatie Unizo is positief dat een groot deel van de economie blijft draaien maar noemt de nieuwe maatregelen bitter voor de sectoren die moeten sluiten of hun activiteiten moeten inperken. “Goed dat winkelen toch nog kan, ook op de wekelijkse markt, met twee volwassenen of één volwassene met minderjarige kinderen”, aldus gedelegeerd voorzitter van Unizo Danny Van Assche in het persbericht. “Al gaat het toch ook hier weer om een extra inperking, terwijl de sector toch al aanzienlijke omzetdalingen incasseerde, vooral dan sinds de sluiting van de horeca.”

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

Coronavirus
Mode Unie
Retail
UNIZO