• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Outletketen Dod dient aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in

Outletketen Dod dient aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie in

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Outletketen Dod heeft deze week een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend bij de Rechtbank van Koophandel in Brussel, meldt De Tijd. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt het bedrijf maximaal zes maanden bescherming tegen schuldeisers, waardoor het niet mogelijk is om failliet te worden verklaard.

Dod staat bekend om de verkoop van grote restvoorraden dames- heren- en kinderkleding tegen gereduceerde prijzen. Het bedrijf zou de laatste jaren echter sterke concurrentie ervaren van online outlets, zoals bijvoorbeeld vente-exclusive. De online outlet die mode van ongeveer 700 merken verkoopt, zag de omzet in de afgelopen vijf jaar maar liefst vijf keer zo groot worden. Daarnaast zou Dod last ervaren van de werkzaamheden die in Sint-Joost-ten-Node plaatsvinden in de straat waar vijf winkels van de keten zijn gevestigd.

André Houet, de advocaat die de aanvraag van Dod behandelt, ziet de toekomst hoopvol tegemoet: “Alle voorwaarden voor een succesvolle reorganisatie zijn aanwezig. Het bedrijf heeft nog aanzienlijke voorraden en geniet de steun van de banken.” Wat de reorganisatie precies in zal houden, heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Dod werd in 1979 opgericht door Marc Kissous. Inmiddels heeft het bedrijf 21 winkels in onder andere Brussel, Antwerpen en Erpe-Mere.

dod