• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Onverwachte staking bij Decathlon depot in Willebroek

Onverwachte staking bij Decathlon depot in Willebroek

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Decathlon

Er vindt vandaag een onverwachte staking plaats in het Decathlon depot in Willebroek, zo meldt Retaildetail. De helft van het personeel legde vanmorgen hun taken neer.

Er zouden al langer spanningen zijn omtrent de toekomst van het depot, zo meldt Erika Lambert, vakbondsverantwoordelijke van vakbondscentrale ACV Puls, aan Retaildetail. Zo krijgen nieuwe medewerkers geen contracten meer, zouden steeds meer leveringen vanuit het buitenland gebeuren en zijn er speculaties dat de depot ingezet zal worden als recyclingcentrum.

Tijdens overleggen krijgen medewerkers volgens Lambert geen duidelijke antwoorden. Wat de druppel vandaag deed overlopen, was het nieuws dat het personeel dit jaar geen premie krijgt voor het behalen van de targets.

Ook zegt ACV Plus zelf moeilijkheden te ondervinden van het leiderschap van de Decathlon depot: “De lokale leiding jut mensen op. Bovendien functioneert geen enkel syndicaal overlegorgaan: de vakbonden worden afgeblokt of niet uitgenodigd.”

De vakbond zal de acties in de loop van vandaag evalueren en beslissen of er meer acties zullen volgen. Er zal in elk geval een gezamenlijke open brief naar Barbara Martin Coppola gestuurd worden, de in maart aangestelde CEO van Decathlon.

Decathlon