• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ontwikkelaars gevonden voor Côté Verre en Au Fil de l’Eau

Ontwikkelaars gevonden voor Côté Verre en Au Fil de l’Eau

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er zijn ontwikkelaars gevonden voor de bouw van de winkelcentra Côté Verre in Namen en Au Fil de l’Eau in Verviers. De handelsrechtbank van Brussel heeft bouwbedrijf Besix uit Sint-Lambrechts-Woluwe aangewezen voor de bouw van Côté Verre en de Brusselse groep City Mall neemt de ontwikkeling van Au Fils de l’Eau op zich. Dat melden diverse media.

Voor de bouw van beide winkelcentra waren meerdere kandidaten in de race, maar de rechtbank in Brussel heeft voor Besix en City Mall gekozen omdat ze “de meest interessante aanbiedingen hadden”. Het zou gaan om investeringen van ruim 21 miljoen euro.

Côté Verre moet een 23.000 vierkante meter groot winkelcentrum worden in de stationsbuurt van het Waalse Namen. Het winkelcentrum Au Fil de l’Eau vestigt zich in het stadscentrum van het Zuid-Belgische Verviers. Dit nieuwe centrum beslaat zo’n 95.000 vierkante meter.

De beslissing komt na een onzekere periode over de bouw van de winkelcentra. Aanvankelijk was City Mall samen met vastgoedbedrijf Banimmo en L’Immobilière Huon betrokken bij de ontwikkeling van Côté Verre en Au Fil de l’Eau. Dat liep echter stroef, waardoor Banimmo zijn partner uitkocht en de winkelcentra zelf wilde realiseren. Later werd City Mall opgevolgd door Urbanove, wat een samenwerking was tussen Besix, Banimmo, Bank Degroof-Petercam en verschillende Waalse overheidsinitiatieven. Begin dit jaar vroeg Urbanove echter bescherming aan tegen zijn schuldeisers.

Over twee weken wordt een definitieve beslissing van de Brusselse rechtbank verwacht over de uiteindelijke ontwikkeling van beide winkelcentra.

au fil de l'eau
côté verre