• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Omgekeerd winkelen: Decathlon België verandert naam in Nolhtaced

Omgekeerd winkelen: Decathlon België verandert naam in Nolhtaced

Door Sylvana Lijbaart

11 okt 2022

Retail

Decathlon België verandert tijdelijk zijn naam. Beeld: Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon België verandert tijdelijk zijn naam om hergebruik van sportgerief aan te moedigen en de koopkracht te verhogen, dat meldt de sportwinkelketen via een persbericht. Nolhtaced staat voor het tweedehandsaanbod van sportmaterialen: omgekeerd winkelen. Het doel is zoveel mogelijk spullen hergebruiken, de impact op het milieu te beperken en zoveel mogelijk afval te vermijden.

Decathlon merkt onder invloed van de hoge inflatie een stijgende interesse in tweedehands producten. Van meer dan 40.000 sportartikelen die het bedrijf tijdens een testfase in zijn winkels tweedehands aanbood, werd tachtig procent verkocht.

Consumenten kunnen oud of ongebruikt sportmateriaal verkopen bij Nolhtaced. De sportwinkelketen aanvaardt alle sportspullen, behalve hygiëneproducten zoals ondergoed, zwemkleding of sokken, zo is te lezen. Ook veiligheidsproducten zoals fietshelmen of producten die te versleten zijn worden niet geaccepteerd. Nolhtaced herstelt de materialen en verkoopt het vervolgens tweedehands. Er zit garantie op de producten. De consument krijgt de waarde van het sportmateriaal via waardebonnen terug. De waardebonnen zijn twee jaar geldig en kunnen ook aan het tweedehands- of verhuuraanbod besteed worden.

Het logo van Nolhtaced is te zien in het straatbeeld van Evere, Namen en Gent. Het zal zich een maand lang op de gevels van de winkels presenteren. Daarnaast is het kenbaar gemaakt op de website en de sociale mediakanalen.

DECATHLON