• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuwe CEO Camaïeu geeft zichzelf twee jaar om balans te vinden

Nieuwe CEO Camaïeu geeft zichzelf twee jaar om balans te vinden

Door Julia Garel

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De nieuwe CEO van het merk Camaïeu streeft om in 2022 ‘balans te hebben gevonden’. Het bedrijf verkeert in financiële moeilijkheden verkeert en is op 17 augustus overgenomen door een nieuwe aandeelhouder. “We geven onszelf twee jaar om het bedrijf weer op de rails te krijgen” zei Wilhelm Hubner tegen AFP.

Het nieuwe management moet 2.619 van de 3.100 werknemers behouden, en 511 winkels van de 634. 122 winkels zijn al gesloten sinds de beslissing van de Rechtbank van Koophandel van Tourcoing op 17 augustus, die het bedrijf verkocht voor twee euro en de aandelen voor 300.000 euro.

“We schreven een zorgvuldig business plan, rekening houdend met de omstandigheden en het feit dat het bedrijf in grote moeilijkheden verkeerde. We hebben keuzes gemaakt, we hebben ons gescheiden van het internationale dat 20 procent van het winkelbestand uitmaakte en veel geld verloor”, vertelde Hubner, voormalig CEO van Auchan Retail.

Het bedrijf zal een door de staat gegarandeerde lening aanvragen van 45 miljoen euro. Om het bedrijf weer de goede kant op te helpen, wil het nieuwe management met name de collecties herzien, het bestand van zes miljoen klanten exploiteren, en 85 miljoen euro investeren over de periode van drie jaar voor meer logistiek, winkel renovaties, en onderzoek en ontwikkeling.

Hubner is ook van plan om het aandeel van de online verkoop in de verkoopcijfers te verdrievoudigen, van 6 procent nu naar 15-20 procent in twee jaar, terwijl hij nieuwe klanten in winkels wilt werven. “De digitale ervaring op onze site zal ervoor zorgen dat we net zo efficiënt zijn als Amazon”, zegt hij, terwijl hij benadrukt dat hij “niet gelooft in helemaal geen fysieke ervaringen in deze markt.”

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.FR, vervolgens vertaald door Ilona Fonteijn.

Beeld: Camaïeu Facebook

Camaieu