• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuwe boetiek voor wielerkledij opent in Brugge

Nieuwe boetiek voor wielerkledij opent in Brugge

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Retail

Het interieur van Bike Boutique in Brugge. Beeld: Bike Boutique

Dit weekend is in Brugge de winkel Bike Boutique geopend, een winkel voor exclusieve wielerkledij. Dat is te lezen in een persbericht van het bedrijf. Oprichters van de winkel zijn Stefanie Desot en Davy Vandekerckhove. Die laatste is tevens eigenaar van de naastgelegen sportwinkel Running Center.

In de winkel is wielerkledij te vinden van onder meer Scicon en Pas Normal Studios, waarvan Bike Boutique in België de enige verdeler is. Pas Normal Studios “combineert traditionele fietskledij met vooruitstrevende designs, inclusief moderne patronen en frisse kleuren,” vertelt Vandekerckhove in het persbericht. “Door het gebruik van technische stoffen die duurzaamheid verzekeren is het merk ook geliefd bij profrenners. Maar wees gerust, ook recreatieve fietsers zijn bij ons meer dan welkom.” Behalve wielerkledij verkopen wil de eigenaar ook zelf evenementen organiseren, waaronder fietsritten.

Het idee voor de winkel kwam toen Vandekerckhove op vakantie was in Zweden met zijn vrouw. “Wat ons daar meteen opviel is dat shoppen echt een sociaal gebeuren is,” aldus Vandekerckhove. “Je vindt er tal van kleine boetiekwinkeltjes, mooi ingericht en waar je ook terecht kunt voor koffie en een gezellige babbel. Zo groeide onze droom om in Brugge iets gelijkaardigs uit de grond te stampen. Als bij toeval deed er zich enkele maanden later een opportuniteit voor en konden we het pand naast Running Center kopen.”

De winkel bevindt zich aan de Gistelse Steenweg in Sint-Andries. Naast een fysieke winkel heeft Bike Boutique ook een webshop.

Beeld: Bike Boutique
Bike Boutique verkoopt onder meer de merken Pas Normal Studios en Scicion. Beeld: Bike Boutique
Beeld: Bike Boutique
Activewear
bike boutique
Sportkleding
Scroll down to read more