• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Nieuw in de Antwerpse winkelstraat: Retailer Bold Baguette

Nieuw in de Antwerpse winkelstraat: Retailer Bold Baguette

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail |Q&A

Bold Baguette in de Kammenstraat. Credits: Bold Baguette

Bold Baguette: De Belgische retailer heeft in ieder geval een naam die meteen opvalt. Het bedrijf opende recent een tweede winkel en heeft nog meer expansie op het oog. Tijd om dus even kennis te maken met de nieuwkomer in de winkelstraat. FashionUnited spreekt met mede-oprichter Charlotte Debaveye.

Jullie zijn in rap tempo van webshop, naar winkel naar tweede winkel gegaan. Waarom is de keuze voor de tweede winkel gevallen op de Kammenstraat in Antwerpen?

Antwerpen is voor ons de shoppingstad bij uitstek en we hadden Antwerpen altijd in ons achterhoofd. Na onze pop-up aan de zee begon het toch te kriebelen om verdere stappen te nemen en op een bepaald moment zijn we op het pand in de Kammenstraat gestoten. Voor ons wel de ideale ligging omdat de Kammenstraat niet te commercieel is, toch dat tikkeltje edge heeft dat we zo leuk vinden. En dat past wel perfect bij ons.

Bold Baguette in de Kammenstraat. Credits: Bold Baguette

Voor wie jullie nog niet kent: Hoe omschrijf je de stijl van Bold Baguette?

Wie voor Bold Baguette kiest draagt graag basics gecombineerd met een statement piece. We brengen een goeie mix van kwalitatieve basics met een twist en dit in combinatie met specialere trend stuks. We proberen ook constant nieuwe merkjes te scoren die je niet bij andere shops vindt, zo kunnen we een origineel aanbod aanbieden. Dit alles aan een redelijke prijs.

Nog even over de naam, hoe zijn jullie daar aan gekomen?

Toen we aan het brainstormen waren over de naam kwam het woord Bold in ons op omdat we ook wel een statement willen maken, bold in onze keuzes, bold in onze kledij. Baguette betekent ook toverstaf in het Frans. We willen dat de mensen zich omgetoverd voelen in de beste versie van zichzelf als ze buiten lopen bij ons. En de combinatie van de twee bekt goed.

Met deze naam kunnen we ook verschillende kanten op. Wie weet wat er nog in de toekomst onder de naam Bold Baguette op de markt komt.

Bold Baguette Credits: Bold Baguette

In andere interviews hinten jullie op meer winkels - Wat zijn jullie toekomstplannen en welke locaties hebben jullie op het oog?

Na onze pop-up avonturen aan zee zit Knokke sowieso steeds in ons achterhoofd. Maar nu willen we eerst Antwerpen op de rails krijgen. Na de drukke eindejaarsperiode beginnen we volop aan het masterplan 2024. Hou dus zeker onze socials in de gaten, en zo zal je altijd als eerste op de hoogte gebracht worden. Fortune favors the bold!

Dit interview is schriftelijk afgenomen.

Bold Baguette
Winkelstraat