Multibrandstore Zeb waagt sprong naar kindermode

Zeb gaat een nieuw marktsegment aanboren. Met Zeb For Stars richt de Belgische moderetailer zich op een veel jongere doelgroep tussen twee en zestien jaar.

Sinds het najaar van 2017 was Zeb al hoofdaandeelhouder van For Stars in Hasselt, dat zich focust op high-end kinderkleding en communiekleding. Sindsdien openden er onder die naam twee extra filialen in Zoersel en Brugge en werd er ingezet op een verbreding van het gamma. Naast de kinderlijnen van Liu Jo, Armani en Calvin Klein zijn onder andere de merken Jack & Jones, Mango en KidsOnly aan het productaanbod toegevoegd.

Onder de naam Zeb For Stars wordt het concept de komende tijd verder uitgerold. Om te beginnen opent er op 8 maart een filiaal in Oostende. In een persbericht meldt Luc Van Mol, CEO van de Zeb Groep, dat het bedrijf mikt op de opening van een twintigtal winkels. “Daarmee vullen we een groot gat in een markt die tot op heden zeer versnipperd is. Er bestond tot vandaag niet echt een multibrandketen voor kinderkleding waar ouders en hun kroost in een prettige en ruime shopomgeving keuze hebben uit meer dan vijftig kwalitatieve merken.”

Multibrandstore Zeb waagt sprong naar kindermode

Zeb gaat zich richten op kindermode

De Zeb Groep, tevens moederbedrijf van multibrandketens Zeb, The Fashion Store en PointCarré, kondigt in het persbericht nog meer winkelopeningen aan. Zo staan er voor The Fashion Store twee extra locaties op de planning en is er volgens de groep ruimte om het aantal verkooppunten te laten groeien tot dertig. De teller van de Zeb-winkels zal in maart op 69 staan, na de opening van twee nieuwe vestigingen in Diest en Marche-en-Famenne (provincie Luxemburg). Dit wordt de komende jaren verder uitgebreid tot honderd winkels.

Het groepsresultaat voor het financieel jaar 2017-2018 bedraagt 209,5 miljoen euro. Door de acquisitie van zowel de Waalse multibrandketen PointCarré in 2017 als de winkels van The Fashion Store in 2018 noteerde de groep een omzet van 42,4 miljoen euro, een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Voor het boekjaar 2018-2019 staat een stijging van 7 procent op de planning en mikt de winkelgroep volgens het persbericht op een totale omzet van 224 miljoen euro.

Multibrandstore Zeb waagt sprong naar kindermode

Geschreven door: Natasja Admiraal

Beeld: © ZEB For Stars

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN