Het Britse modemerk Barbour, bekend om zijn jassen met waslaag, ziet het nieuwe jaar met lede ogen aan. Meer dan de helft van de werknemers van het historische bedrijf is van plan vanaf 5 januari te gaan staken, als Barbour het niet met hen eens kan worden over een aantal arbeidscriteria. Dat meldt Reuters.

De week voor kerst staakten de arbeiders van het magazijn in Gateshead in het noordoosten van Engeland in verband met nieuwe contacten. De werknemers willen dat 'asociale' arbeidstijden uit het contract worden geschrapt. Toen al konden de partijen het niet eens worden.

Volgens vakbond Unite zullen 70 werknemers vanaf maandag weer gaan staken, mogelijk voor een periode van vier weken, en kunnen de stakingen leiden tot een grote vertraging van leveringen aan warenhuizen.

Barbour wilde niet reageren op het bericht, maar heeft in het verleden gezegd dat het de salarissen 'flink' zou verhogen in geval van aangepaste werktijden. Deze zouden nodig zijn door de grote vraag naar de jassen van het merk, die door celebrity's als Kate Moss gedragen worden.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN