• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Moderetailer Helt sluit deuren in Mechelen door ‘samenloop van omstandigheden’

Moderetailer Helt sluit deuren in Mechelen door ‘samenloop van omstandigheden’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Unsplash

De Vlaamse moderetailer Helt sluit na iets meer dan een jaar haar deuren in Mechelen. Volgens de eigenaresse, Karlien Vervecken, komt dat door ‘een samenloop van omstandigheden’. De vestiging in Leuven blijft wel open, zo schrijft het Gazet van Antwerpen.

Vervecken opende in februari 2022 haar winkel in Mechelen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. In die tijd moesten de ingrijpende werkzaamheden aan de Mechelse winkelstraat nog beginnen. Toch koos de eigenaresse om een winkel te openen. "Het is nu of niet”, zei ze destijds. Inmiddels werd een deel van de straat volledig vernieuwd. Het deel waar Helt gevestigd is, is nu aan de beurt.

Nu besluit Vervecken om de deuren van de Mechelse vestiging te sluiten. “De werken hebben er wellicht voor een deel mee te maken, maar ik wil het zeker niet alleen daarop steken. Er waren ook de energiecrisis en de stijgende kosten. Daartegenover stond een te lage verkoop. Als er niet genoeg verkocht wordt, dan wordt het op den duur erg moeilijk. Het is jammer, maar ik kon niet anders dan deze beslissing nemen”, vertelt ze aan GvA.

De komende weken vindt er een uitverkoop plaats die tot en met de lentebraderie (half mei) duurt. Nadien sluit de winkel definitief.

Helt