• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Modeontwerper Katerin Theys opent eerste pop-upstore in Antwerpen

Modeontwerper Katerin Theys opent eerste pop-upstore in Antwerpen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Antwerpen. Credits: Pexels

De Vlaams-Brabantse modeontwerper Katerin Theys laat haar Antwerpse klanten en boetieks voor het eerst fysiek kennis maken met haar creaties. Ze opent haar eerste pop-upstore in het ‘pop-uppand’ aan de Kloosterstraat in Antwerpen, zo vertelt ze aan het Gazet van Antwerpen.

Theys heeft nog geen verkooppunten in Antwerpen, maar hoopt met de pop-upstore interesse te wekken van boetieks in de stad en haar klanten. De modeontwerper is iedere dag in de tijdelijke winkel te vinden om uitleg te geven over haar ontwerpen. Ze legt uit dat ieder ontwerp een ander verhaal heeft en graag laat zien dat haar kledingstukken op verschillende manieren te dragen zijn.

Theys heeft Vlaams-Brabantse roots, maar viel elf jaar geleden als een blok voor Hong Kong tijdens een buitenlandstage. Ze bleef er hangen en woont en werkt sindsdien in de Chinese stad. Theys is van origine interieurontwerper, maar heeft altijd al liefde voor mode gevoeld. “Door in mijn job met mooie interieurstoffen bezig te zijn, is de eerste collectie eigenlijk heel spontaan ontstaan”, vertelt ze aan het GvA.

Haar gelijknamige modemerk, dat ze naast haar job als interieurontwerper runt, werd vijf jaar geleden geboren. Haar Belgische ontwerpen hebben een Aziatische twist. Zo maakt ze bijvoorbeeld veel gebruik van Chinese zijde en is de stugge stof jacquard ook kenmerkend. Voor de prints werkt ze samen met artiesten zoals Juraj Straka, een Belgische textielontwerper, die ook werkte voor Dries van Noten en Schiaparelli. “De architecturale vormen van mijn ontwerpen vind ik heel Belgisch. En toch zit er vaak een Aziatische twist aan. De knoopjes, de kraagjes, de bloemenprints. Ik probeer die touches niet te letterlijk te maken, maar ze zitten er zeker in”, aldus Theys tegen het GvA.

Wat Theys ook kenmerkt, is haar toewijding aan verduurzaming. Zo zit de productie van kleding in België, als de stoffen uit Italië komen. Als Theys stoffen uit Azië haalt, produceert ze in Azië.

Theys bevindt zich in het ‘pop-uppand’ tot en met 22 september in de Kloosterstraat te Antwerpen. Het modemerk heeft een showroom en boetiek in Holsbeek, en kantoor in Hong Kong. Het label is daarnaast verkrijgbaar bij diverse retailers, waaronder Profiel in Leuven, In The Valy in Hasselt en Smits Studio in Tessenderlo.

Katerin Theys