• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mode Unie ziet winkeldiefstallen toenemen en komt in actie

Mode Unie ziet winkeldiefstallen toenemen en komt in actie

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Retail

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige moderetail, ontvangt opvallend veel meldingen van winkeliers over diefstallen, zo schrijft Mode Unie maandag in een persbericht. Daarom wil Mode Unie, in samenwerking met Unizo, consumenten attent maken op het positieve effect van sociale controle in winkels.

Dat doen Mode Unie en Unizo met de campagne ‘Helden, die melden!’. “De combinatie van de solden en de vakantieperiode maakt dat er doorgaans meer mensen tegelijk op de been zijn. Dat brengt helaas ook een stijging in winkeldiefstallen met zich mee. (...) Voor winkeliers is winkeldiefstal vaak een ingrijpende manier van verlies op hun marge. Uiteindelijk kost elke diefstal de maatschappij op de een of andere manier geld. Net het tegenovergestelde wat winkelhieren doet. Daar willen we paal en perk aan stellen”, aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in het persbericht.

De oproep van de campagne is simpel: Als men iets verdacht in een winkel ziet, meldt het bij een winkelmedewerker op een discrete manier. De winkelier kan zo de persoon aanspreken en de politie verwittigen indien nodig.

Het is sinds vorig jaar in België mogelijk bij een winkeldiefstal onmiddellijk een boete uit te delen van 350 euro. Dit om (kleine) misdrijven niet ongestraft te laten.

Mode Unie
Winkeldiefstal
Winkelstraat
Scroll down to read more