• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Miss Etam gaat verder met 99 winkels

Miss Etam gaat verder met 99 winkels

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De doorgestarte damesmodeketen Miss Etam gaat met 99 winkels en 800 werknemers door. Dat blijkt uit het nieuwste faillissementsverslag van Etam Group, dat in april dit jaar failliet werd verklaard.

Begin vorige maand werd al bekend dat de nieuwe eigenaar van de Etam Group, Roman & Stern Holding, zeker doorging met 85 winkels. De curatoren hebben afgelopen periode nieuwe huurcontracten afgesloten, waarbij ze in negentien gevallen een beroep hebben gedaan op indeplaatsstelling. Dat leidde tot negen nieuwe overeenkomsten. In acht gevallen is een bodemprocedure gestart om ontruiming te voorkomen. Twee Miss Etam filialen blijven zeker dicht. Welke dit zijn, is nog niet bekend.

Op 21 april werd de Etam Group, ook eigenaar van damesmodemerk Promiss, failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Het ging al jaren slecht met de groep: Miss Etam en Promiss boekten in 2010 nog een winst van 4,3 miljoen euro, een jaar later was dat een verlies van 3,3 miljoen euro. Eerder werd al bekend dat Etam ging stoppen met alle zelfstandige vestigingen van Promiss, het merk blijft echter wel bestaan. De curatoren verwachten dat de doorstart 12 tot 14 miljoen euro oplevert voor de boedel.

Etam Group
Miss Etam
Promiss