• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Meir versneld autovrij

Meir versneld autovrij

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Meir is sinds vandaag volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag tot en met zaterdag en op winkelzondagen, van 11 tot 19 uur. De verdwijnpalen rond de drukste winkelstraat van Antwerpen worden in werking gesteld en er komen vaste afsluitingen.

De Meir is tussen 11 en 19 uur al verboden voor gemotoriseerd verkeer, maar om de veiligheid in de winkelzone te verbeteren, gaat de stad vanaf vandaag extra toezien op die regeling door de bestaande verdwijnpalen in gebruik te nemen en andere obstakels toe te voegen op strategische plaatsen. Hierdoor wordt de toegang tot de Meir beperkt tot bewoners, stads- en hulpdiensten. Ook fietsers en voetgangers kunnen gewoon de hele dag de bekende winkelstraat gebruiken.

Volgens De Morgen heeft burgemeester De Wever de maatregelen versneld na de aanslag in Nice, want de beslissing was al veel eerder genomen. Vanaf zaterdag kunnen alleen mensen die in het bezit zijn van een elektronische badge nog met hun auto de Meir op. De toegangspassen worden uitgereikt aan diegenen met een garage in de buurt of een mobiele beperking.

De afsluiting geldt niet alleen voor de drukke winkelstraat, maar ook voor de drie zijstraten en de Meirbrug.

Beeld: Antwerpen.be

Antwerpen
Meir
veiligheid