• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Meerderheid gemeenteraad voor komst outletcentrum Zoetermeer

Meerderheid gemeenteraad voor komst outletcentrum Zoetermeer

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De realisatie van Holland Outlet Mall (HOM) is weer een stap dichterbij. Een meerderheid van de gemeenteraad in Zoetermeer is positief over de komst van het outletcentrum. Dat meldt omroep West.

Holland Outlet Mall moet een outletcentrum worden van 18.000 vierkante meter, wat in 10 tot 15 jaar moet uitgroeien tot een winkelbestemming van 31.000 vierkante meter. De bouw en realisatie gaat zo’n 150 miljoen euro kosten en er wordt gerekend op zo’n 6,5 miljoen bezoekers per jaar.

Niet iedereen is enthousiast over het plan; er is ook veel weerstand op het plan. Ondernemers vrezen voor omzetverlies, en willen dat de gemeente in bestaande winkelcentra gaat investeren. Omwonenden zijn vooral bang voor grote verkeersopstoppingen, parkeerproblemen en verslechterde luchtkwaliteit. Het college van B&W is echter voorstander. Wethouder van Economische Zaken van Zoetermeer, Mariëtte van Leeuwen, wijst op 700 tot 800 extra banen in de stad.

Het definitieve besluit over het centrum wordt op 23 januari genomen door de raad. Maar daarvoor moet ook de provincie Zuid-Holland zich nog over de mogelijke komst van Holland Outlet Mall buigen.

Bekijk de huidige en toekomstige outletcentra in Nederland op de kaart. Klik op een icoon om meer informatie over het outletcentrum te ontdekken.

Beeld: Holland Outlet Mall website

holland outlet mall
outletcentrum
zoetermeer