• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Meer bezoekers voor Wijnegem Shopping Center in 2016

Meer bezoekers voor Wijnegem Shopping Center in 2016

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De bezoekersaantallen van het Wijnegem Shopping Center zijn er vorig jaar licht op vooruit gegaan. Tevens bereikte het winkelcentrum afgelopen week een mijlpaal met de komst van de tweehonderd miljoenste bezoeker sinds de opening in 1993. Dat schrijft De Standaard.

Het Wijnegem Shopping Center, gelegen aan de rand van Antwerpen, kreeg in 2016 bijna 8,2 miljoen bezoekers over de vloer, een stijging van 0,2 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee doet het winkelcentrum het beter dan andere Belgische winkelcentra, want van alle centra samen ging het bezoekersaantal in 2016 juist achteruit.

Met name de terreuraanslagen in Brussel hadden in het begin van het jaar een negatieve invloed op de bezoekersaantallen, hoewel dit wel veel minder was dan na de aanslagen in Parijs. “Na de bomaanslagen in Brussel zijn de mensen ook weggebleven, maar veel minder lang dan na het bloedbad in de Franse hoofdstad”, aldus marketing manager Hans Van Laer.

Ondanks het stijgende aantal bezoekers van het Wijnegem Shopping Center, zijn de plannen om het winkelcomplex uit te breiden, volledig van de baan. Het hoofdgebouw moest worden vergroot met een extra verdieping, maar dat lijkt bouwtechnisch toch niet mogelijk. “Wat eventueel wel kan is een extra bouwlaag op de laatste bijgebouwde zone waarin zich nu onder meer Carrefour, Esprit en JBC bevinden. Daar zou dan ruimte zijn voor tien tot vijftien kleine winkels of enkele grotere,” zegt Alex Ceusters, CEO van beheerder SCMS-Ceusters, tegenover de krant. Een definitieve beslissing hierover is echter nog niet genomen.

Beeld: Wijnegem Shopping Center website

Wijnegem Shopping Center