Medewerkers JBC krijgen halve dag vrij op Buitenspeeldag

Behalve de langere dagen en kortere nachten wordt het voorjaar ook gekenmerkt door de vele feestdagen die in dit seizoen plaatsvinden: van Pasen en Hemelvaart tot Pinksteren. Retailer JBC heeft nu ook de zogenaamde ‘’Buitenspeeldag’’ op 18 april aan dit lijstje toegevoegd, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

In het kader van de bijzondere ‘’feestdag’’ gaan vanaf 12.00 uur de deuren dicht bij de 130 winkels en het hoofdkantoor van het bedrijf. “We willen dat onze medewerkers tijdens deze feestdag de tijd nemen om te genieten met hun gezin, en richten ons dus niet op de verkoop van kleding,” verklaart CEO Bart Claes. “Ons medewerkersbestand telt veel (jonge) ouders. Door deze vrije namiddag geven we hen een zetje om mee te doen aan Buitenspeeldag.” In heel Vlaanderen staat deze dag in het teken van buitenspelen, en daarom vinden verschillende activiteiten plaats.

Het is voor het eerst dat JBC medewerkers een vrije middag geeft op een dag die geen officiële feestdag is, maar omdat volgens Claes zowel de familie als kinderen centraal staan bij JBC is Buitenspeeldag ‘’een echte feestdag voor JBC’’.

JBC is onderdeel van de Claes Retail Group (CRG), waar ook modeketen Mayerline onder valt. In totaal telt het bedrijf 210 winkels in België, Duitsland en Luxemburg waarvan 146 JBC winkels.

Beeld: JBC via Oona

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN