• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mastercard lanceert betalen met vingerafdruk en selfies

Mastercard lanceert betalen met vingerafdruk en selfies

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Mastercard gaat een nieuw betalingssysteem uitrollen in Europa, genaamd Identity Check Mobile. Met de technologie kunnen klanten betalen door middel van biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning.

Het systeem wordt uitgerold in 12 Europese landen: Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Hongarije, Noorwegen, Spanje en Zweden. Het ICM werd al eerder succesvol getest in Nederland, de Verenigde Staten en Canada. De technologie zal in 2017 gefaseerd uitgerold worden in de hele wereld.

Met de nieuwe methode wil Mastercard het winkelend publiek gemakkelijker maken, doordat ze niet langer wachtwoorden hoeven te onthouden en ze sneller kunnen winkelen. Daarnaast wordt ook de veiligheid van de betaling verbeterd. Door een simpele vingerafdruk of gezichtsherkenning door middel van een selfie kunnen klanten straks afrekenen.

“We zijn er op gericht om de online betalingservaring moeiteloos en zonder compromissen op veiligheid en beveiligheid te maken,” zegt Ajay Bhalla, president van Enterprise Risk & Security, Mastercard. "Dit is een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de betalingen. Winkelen in persoon is een revolutie dankzij de vooruitgang, zoals contactloze betaalkaarten, mobiele betalingen en wearables, en nu hebben we met de Identity Check Mobile tot realiteit voor online winkelen in Europa, en al snel de hele wereld. "

Beeld: Mastercard

MasterCard