• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Mannenmodemerk Zilton open eerste fysieke winkel in Gent

Mannenmodemerk Zilton open eerste fysieke winkel in Gent

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: Zilton

Op 6 oktober 2022 opent mannenmodemerk Zilton zijn eerste fysieke winkel in Gent, zo staat in het persbericht. Voorheen lag het mannenmodemerk alleen in multimerkenwinkels. De opening van de winkel is gekoppeld aan een nieuwe strategie.

Sinds de overname door het Belgische modehuis Duror Fashion Group is Zilton zich verder gaan verdiepen in zijn identiteit. De nieuwe vestiging in het Gentse centrum draagt volgens Peter Perquy, CEO van Duror Fashion Group, de identiteit van het merk, zo is te lezen. Zilton is ‘recht-door-zee mannelijk met een scheut intelligente humor’ wat volgens Perquy al te zien is aan de etalage: er is gekozen voor een etalage waar men naar binnen kan kijken in plaats van de klassieke paspop. Verder telt de winkel twee verdiepingen en is hij aangekleed met goudkleurige materialen en vintage tafels.

De winkel biedt de volledige Zilton-collectie aan, bestaande uit diverse jeans, geklede broeken, chino’s, boxershorts en accessoires. Zilton is een mannenmodemerk dat al sinds 1898 op de markt aanwezig is. Het begon als pettenmerk, maar is later uitgebloeid tot specialist als het gaat om herenbroeken.

Zilton