Locatus: Top 100 winkelformules van Nederland en België

Locatus heeft Top 100 winkelformule-lijsten voor Nederland en België opgesteld. Het onderzoeksbureau maakt jaarlijks een lijst op basis van winkelvloeroppervlak en aantal vestigingen. Voor het aantal filialen en het totale winkelvloeroppervlak zijn voor elk land twee aparte lijsten opgesteld.

Op de Belgische lijst voor het meeste aantal verkooppunten is te zien dat schoenenketen Bristol de top-100 2018 lijst binnenkomt op een 92ste plaats. De firma bezit in België momenteel 85 vestigingen. Andere opvallende namen die genoemd worden zijn schoenenketen Brantano, dat met 106 filialen acht plaatsen daalt naar een 73ste positie.

Primark is nieuw in de top-100 op basis van het aantal winkelvloer-meters. De Ierse modeketen heeft inmiddels 21.330 vierkante meter winkelvloeroppervlak in België, goed voor een 98ste plek.

In Nederland is Hundson’s Bay nieuw op plaats 49. Het Canadese warenhuis opende het afgelopen jaar haar deuren in Nederland en is meteen goed voor 78.533 vierkante meters. Ook Zara groeit hard: de Spaanse keten stijgt zeventien plekken op de oppervlakte-lijst en bezit nu 62.666 vierkante meter, goed voor plek 56. Ook outdoorwinkel Bever is op basis van winkelvloeroppervlak een nieuwkomer: 32.763 vierkante meter levert een 97ste plaats op.

Locatus is een onderzoeksbureau dat sinds vijftien jaar informatie op retailgebied verzamelt en bundelt. Het bureau bezoekt en onderzoekt jaarlijks alle winkelgebieden in de Benelux en vele andere Europese steden.

Beeld: FashionUnited

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN