• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Locatus: ‘Nog altijd ruim minder passanten in Belgische winkelstraten dan voor corona

Locatus: ‘Nog altijd ruim minder passanten in Belgische winkelstraten dan voor corona

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

In grote stadscentra, zoals in Antwerpen, steeg het aantal passanten dit jaar sneller. Beeld: FashionUnited

De pandemie mag dan grotendeels gepasseerd zijn, het aantal passanten in Belgische winkelstraten is nog niet terug op het niveau van voor corona. Dat concludeert onderzoeksbureau Locatus uit een telling.

De bezoekersaantallen liggen op gemiddeld zestig procent van de aantallen in 2019, zo is te lezen op de website van het bureau. Dat is wel een stijging van vier procent ten opzichte van vorig jaar. Toen werden er tellingen gedaan in tijdvakken waarin de gehele detailhandel open was. In die periodes lagen de bezoekersaantallen gemiddeld op 58 procent van het aantal passanten in 2019.

Sinds corona is het herstel het sterkst in grote steden, meldt Locatus. In Antwerpen steeg het aantal bezoekers dit jaar bijvoorbeeld met 51 procent. Daar was de krimp tijdens de pandemie dan ook wel groot: in 2021 lag het aantal passanten in de stad op gemiddeld 46 procent ten opzichte van 2019. In kleinere centra liepen de bezoekersaantallen vaak minder snel terug, en zijn nu ook minder hoge herstelcijfers te zien.

Locatus
passanten