Lief! Lifestyle opent eerste eigen winkel in Duitsland

Vanaf komende week is Lief! Lifestyle niet meer alleen verkrijgbaar in eigen winkels in Nederland, maar kunnen ook Duitse consumenten terecht voor de T-shirtjes, fietsen, woonaccessoires en het bedtextiel van het merk. Het Nederlandse kindermode- en lifestylebedrijf breidt internationaal uit en opent op 6 november een monobrand Lief! Lifestyle conceptstore in het centrum van Berlijn. Dat meldt het bedrijf aan FashionUnited.

De nieuwe conceptstore van het in 2005 opgerichte Lief! Lifestyle vestigt zich op de tweede verdieping van The Mall of Berlin in het centrum van de Duitse hoofdstad, vlakbij de bekende Potsdamer Platz. De winkel telt een winkeloppervlak van 130 vierkante meter en biedt het gehele assortiment van Lief! Lifestyle aan, waaronder kinderkleding, accessoires, cosmetica, schrijfartikelen en woondecoratie.

Lief! Lifestyle opent eerste eigen winkel in Duitsland

Lief! Lifestyle opent een conceptstore in Berlijn

Lief! Lifestyle, dat eerder dit jaar failliet ging en alle winkels behalve de conceptstore in Sliedrecht en de outletwinkel in Bataviastad moest sluiten, werd deze zomer overgenomen door het Duitse bedrijf Kids Fashion Group, onderdeel van Kanz Financial Holding. De groep kondigde toen al aan dat het grote internationale plannen had voor het Nederlandse merk. “Voor ons is de overname van Lief! Lifestyle een perfecte entree in de markt van de Benelux,” zo meldde Özgür Bender, CEO van de Duitse groep destijds.

Duitsland was voor Lief! Lifestyle de meest logische locatie voor een eigen internationale winkel. “Omdat de Kids Fashion Group onze eigenaar is, was het vanzelfsprekend om eerst de Duitse markt te betreden met een eigen winkel,” vertelt John van den Herik, CEO van Lief! Lifestyle, aan FashionUnited.

Lief! Lifestyle opent eerste eigen winkel in Duitsland

Lief! Lifestyle Berlijn is een vertaling van de conceptstore in Sliedrecht

Twee jaar geleden opende Lief! Lifestyle haar eerste Nederlandse conceptstore op een bedrijventerrein in Sliedrecht, een bijna duizend vierkante meter groot pand waarin het totale concept van Lief! Lifestyle te zien is, een erg ruim opgezette winkel. Volgens Van Den Herik is de nieuwe winkel in Berlijn hier een vertaling op. “Het filiaal is veel kleiner en compacter ingericht dan de conceptstore in Sliedrecht, maar wel wordt er het hele assortiment verkocht en is het idee hetzelfde. Consumenten kunnen hier het hele concept van het merk beleven,” zo legt Van Den Herik uit.

Van Den Herik denkt dat het concept in Duitsland goed zal aanslaan. “Ik heb hoge verwachtingen van de nieuwe winkel. The Mall of Berlin is nog maar kort open en zit op een prestigieuze plek waar ook veel toeristen komen,” aldus Van Den Herik.

Lief! Lifestyle werd tien jaar geleden opgericht door Van Den Herik en Yvonne Woudstra als kindermodemerk en groeide uit tot lifestylebedrijf. De eerste jaren maakte het bedrijf een groeispurt, waarna het diverse licenties afsloot en daarmee het aantal verkooppunten uitbreidde. Lief! Lifestyle was via die licenties al verkrijgbaar in bijna dertig landen, waaronder België en Duitsland. In België had Lief! Lifestyle bovendien een eigen winkel, die sloot deze zomer nadat het bedrijf de groeiende verkoop niet kon bijhouden.

Foto's: Lief! Lifestyle conceptstore Sliedrecht,bleekerconcepts.nl

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN