• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • La Bottega viert dertigjarig bestaan met nieuwe designerafdeling en capsulecollectie

La Bottega viert dertigjarig bestaan met nieuwe designerafdeling en capsulecollectie

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Scroll down to read more

Conceptstore La Bottega in Hasselt bestaat dertig jaar. Dat jubileum wordt gevierd met een eigen capsulecollectie van de Belgische printontwerpster Marylène Madou en de opening van een nieuwe designerafdeling.

Op zaterdag 16 oktober wordt de capsulecollectie van La Bottega x Marylène Madou feestelijk gelanceerd. De kleurrijke collectie bestaat uit draagbare items zoals een zijden kimono, leren handtas en accessoires. Voor deze collectie ontwierp Madou een ‘jubileumprint’ waar herkenbare items zoals schoenen en handtassen in verwerkt zijn. “De inrichting van de winkel en keuze van de collecties zette mij aan om de print heel weelderig te benaderen, met grote bloemen en geschetste bladeren”, aldus de ontwerper. De collectie is vanaf 18 oktober verkrijgbaar in de winkel en online.

De nieuwe designerafdeling, die ‘Fashion Uplifted’ heet, bevindt zich op de bovenste verdieping (ooit de vestiging van Jeneverstokerij Smeets) en opent tevens op 16 oktober. Ontwerpers Edouard Vermeulen van modehuis Natan en Marylène Madou zijn die dag eregasten, maakt La Bottega bekend in een persbericht. Op de designerafdeling is een mix te vinden van ‘startende ontwerpers en vaste waarden in de modewereld’. Te koop zijn de collecties van Belgische designers als Dries van Noten, Natan, Toos Franken, Katerin Theys en bekende merken als Max Mara Weekend, Paul Smith en Closed.

La Bottega begon in 1991 als kleine schoenenwinkel, opgericht door Karine Valy. Inmiddels presenteert de conceptstore in het centrum van Hasselt zo’n 300 merken onder één dak. Naast dames-, heren-, kinderschoenen bestaat het assortiment uit kleding, accessoires en lifestyleproducten.

La Bottega
Marylène Madou