• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kringwinkel Antwerpen genoodzaakt op maandag te sluiten door energieprijzen

Kringwinkel Antwerpen genoodzaakt op maandag te sluiten door energieprijzen

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Kringwinkel aan de Abdijstraat in Antwerpen. Beeld: Jasper Leonard, via Kringwinkel

Kringwinkel Antwerpen, een vereniging zonder winstoogmerk die 11 kringwinkels in en rond Antwerpen bezit, sluit vanaf 2 januari alle kringwinkels op maandagen, dat schrijft het Gazet van Antwerpen. De aanhoudende inflatie en stijgende energieprijzen, hogere huurprijzen en opeenvolgende loonindexeringen worden als reden gegeven.

Kringwinkel hoopt de financiële situatie op die manier onder controle te houden. De maatregel gaat vanaf 2 januari in. Kringwinkel stuurt consumenten op maandagen door naar de veilingwebsite, zo staat in het GvA.

Hoe lang de sluitingsdag op maandag zal aanhouden, is niet bekend. Louise Vrints, marketingdirecteur bij Kringwinkel Antwerpen, zegt tegen het GvA dat er ieder kwartaal wordt gekeken naar de situatie en wordt geëvalueerd.

“Door één dag per week te sluiten, moeten we ook de arbeidscapaciteit verlangen met twintig procent. Als maatwerkbedrijf is dat een pijnlijke zaak. Het raakt onze medewerkers, die zich vaak in kwetsbare situaties bevinden. Juist daarom gaan we nu snel moeten kijken hoe innovaties zoals online verkoop en verhuur activiteiten ons kunnen helpen de verhoogde kosten te dekken”, aldus Vrints aan het GvA.

Kringwinkel
Kringwinkel Antwerpen