• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Kledingretailer JBC zet technologie in om voorraden te volgen

Kledingretailer JBC zet technologie in om voorraden te volgen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De Belgische kledingretailer JBC gaat radio-frequency identification (RFID) inzetten om kledingstukken tijdens de leveringsketen te volgen. Door ruim 17 miljoen items met deze technologie uit te rusten, kan JBC het bedrijf zijn items volgen van de fabriek tot in de winkel wat uiteindelijk moet resulteren in een betere winkelervaring voor de klant. Dat meldt Checkpoint Systems, het bedrijf dat de RFID-technologie beschikbaar stelt.

“We hebben met Checkpoint samengewerkt om te meten welke impact het gebruik van RFID-technologie zou hebben op onze supply chain. We kunnen nu nauwkeurig bijhouden hoeveel items we in voorraad hebben en op welke locatie deze zich bevinden,” vertelt JBC´s logistiek manager Fred Tielens.

Doordat elk van de 144 JBC-winkels dankzij de nieuwe technologie inzicht heeft in de voorraden, kunnen zij volgens Checkpoint ook de rol van distriebutiecentrum vervullen en online bestellingen afhandelen. Daarnaast hoopt JBC dat de RFID-technologie in de toekomst ook kan worden ingezet om bij te houden wat het effect is van bepaalde promoties of voor het bieden van persoonlijke suggesties aan klanten.

Checkpoint Systems
JBC