Just in Case naar Gent

Just in Case heeft wederom een vestiging geopend, in Gent ditmaal. Het is de derde locatie voor het Belgische vrouwen-label, dat eerder al boetieks in Antwerpen en Brussel opende. De nieuwe Just in Case-winkel is te vinden in de Mageleinstraat, in de Gentse binnenstad.

Het Antwerpse merk, bekend om haar speelse prints en duurzame productieproces, bestaat inmiddels zeventien jaar. De keuze voor Gent was weloverwogen. “Gent zat al even in onze gedachten,” aldus woordvoerder Steven van Roy in gesprek met De Standaard. “Het is de tweede grootste stad van Vlaanderen en we hebben veel fans in het Gentse, dus het was logisch dat we een volgende winkel hier zouden openen. Al was het niet evident om het juiste pand te vinden op de juiste locatie met de juiste prijs”, aldus Van Roy. In het interieur van de winkel voert soberheid de boventoon, met het zwarte kassameubel als meest opvallende element, een element dat ook in de twee andere winkels terug komt.

Naast het nieuwe pand heeft het merk ook geïnvesteerd in een nieuwe webshop. Ook de typerende reclamecampagne, die iedere collectie weer wordt opgebouwd rondom een bepaalde song, is voor dit najaar omgegooid. Gekozen is voor ‘What a difference a day makes’ van Dinah Washington. ‘In plaats van één langere video kozen we nu voor twaalf korte filmpjes waarin het personage elke keer een andere outfit aan heeft op telkens een verschillende locatie op een ander tijdstip, een toespeling op het lied van Dinah Washington dat deze keer onze inspiratiebron was, waarin ze bezingt hoe 24 uur er nooit hetzelfde uitzien,’ aldus Katrien Strijbol, één van de oprichters van het merk, tegenover De Standaard.

Het merk telt naast de drie eigen winkels momenteel zeven verkooppunten in eigen land. In Nederland wordt Just in Case verkocht op negentien verschillende plekken, onder meer bij Daen’s in Utrecht en Margriet Nannings in Amsterdam.

Beeld: Just in Case Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN