• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • JBC sluit deuren van alle filialen tot en met 3 april
JBC sluit deuren van alle filialen tot en met 3 april

Retail

JBC sluit deuren van alle filialen tot en met 3 april

Door Nora Veerman

16 mrt. 2020

De Belgische kledingketen JBC sluit vandaag alle winkels als gevolg van de verspreiding van het coronavirus. De 123 winkels blijven tot en met 3 april dicht. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Ook roept JBC iedereen op om waar mogelijk thuis te blijven. JBC gaat daarmee verder dan de richtlijnen van de Belgische overheid, die alle niet-essentiële winkels - waaronder ook kledingwinkels - afgelopen vrijdag gebood om in het weekend hun deuren te sluiten.

“JBC, als familiemerk, hecht veel belang aan de gezondheid en het welzijn van haar medewerkers, klanten en hun gezinnen. Zeker in deze uitzonderlijke situatie”, zo is in het persbericht te lezen. “Als Belgische lokale speler nemen we onze sociale verantwoordelijkheid. We leven voor en met Belgische families. Onze absolute prioriteit nu is de gezondheid. De financiële impact van deze beslissing zullen wij later bekijken," zegt Bart Claes, CEO van JBC.

Sommige klanten hebben de afgelopen week online bestellingen bij JBC in een van de winkels laten afleveren. Deze worden door JBC gratis thuisgestuurd.

JBC verkoopt mannen-, vrouwen- en kinderkleding. Het bedrijf heeft 115 filialen in België, drie in Duitsland en vijf in Luxemburg.

Meer lezen over de berichten gelinkt aan het coronavirus in de modeindustrie? Hier vindt u alle artikelen. Voor het internationale nieuws op de speciaal ingerichte pagina op FashionUnited.com klikt u hier.