• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Inditex sluit ‘tijdelijk’ alle winkels in Israël

Inditex sluit ‘tijdelijk’ alle winkels in Israël

Door AFP

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zara-winkel (Inditex-groep) in Jeruzalem. Credits: AHMAD GHARABLI / AFP

Madrid - De Spaanse kledinggigant Inditex, eigenaar van het merk Zara, heeft dinsdag tot nader order al zijn 84 winkels in Israël "tijdelijk" gesloten. Dat gebeurde op de vierde dag van de oorlog tussen Hamas en Israël.

Alle merken van de groep (Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti en Zara Home) kondigden op hun Israëlische websites aan dat "onze winkels tijdelijk gesloten zullen zijn en de terugkeerperiode zal worden verlengd met 30 dagen vanaf de datum van heropening".

Bronnen van Inditex, die AFP raadpleegde, bevestigden de informatie zonder verdere details te geven. De Inditex-groep, die zeven merken bezit en 165.000 mensen in dienst heeft, heeft al te lijden gehad onder de oorlog in Oekraïne, waardoor het zijn 514 winkels in Rusland, na Spanje zijn grootste markt, van de hand moest doen.

In de eerste helft van het jaar zag de goedkope kledinggigant zijn winst met 40 procent stijgen tot een recordniveau, dankzij de levendige verkoop die werd gestimuleerd door prijsverhogingen. In de eerste helft van het boekjaar, dat eindigde op 31 juli, boekte Inditex een nettowinst van 2,51 miljard euro, vergeleken met 1,79 miljard euro in de eerste helft van 2022, het hoogste resultaat in de geschiedenis van de groep.

Winkelen was dinsdagavond ook onmogelijk op de Israëlische website van Mango, de andere grote naam in Spaans textiel, maar er werd geen bericht weergegeven, merkte een AFP-journalist op. Het modebedrijf, dat door AFP werd gecontacteerd, kon niet onmiddellijk worden bereikt. (AFP)

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.FR. Vertaling door Sylvana Lijbaart.

Inditex
Israel