• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Indexering handelshuur wordt tijdelijk beperkt door nieuwe regeling

Indexering handelshuur wordt tijdelijk beperkt door nieuwe regeling

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Beeld: FashionUnited

Het Brussels Parlement keurde vrijdag een voorstel van ordonnantie goed dat de indexering van de handelshuur tijdelijk beperkt. Het zou handelaars die lijden onder de hoge energieprijzen en inflaties meer ademruimte moeten geven. Eerder greep de regering al in voor de huurprijzen van woningen.

De voorliggende ordonnantie is een maatregel om de Brusselse handelaar met concrete hulp te ondersteunen. Door de huidige energiecrisis en de hoge inflatie is het nodig om actief en snel in te grijpen, zodat zij de winter doorkomen”, zei Khadija Zamouri, lid van Vlaamse partij Open Vld, tijdens de plenaire vergadering.

Barbara Trachte (Ecolo), staatssecretaris voor economie, is het met Zamouri eens en wil winkels meer ademruimte geven. Eigenaars van handelspanden kunnen met de nieuwe regeling de huurprijzen indexeren a rato van de consumptieprijsindex zonder energiecomponent. Dat komt neer op een index van 5,6 procent, in plaats van 12,3 procent. Trachte: “Die maatregel is bedoeld om de druk op de liquide middelen van handelszaken (die huren) te verminderen. Daarmee worden ook veel banen beschermd.”

handelshuur
Inflatie