• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Ikea Gent organiseert eerste ruilbeurs voor kleding en speelgoed

Ikea Gent organiseert eerste ruilbeurs voor kleding en speelgoed

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Retail

Ikea Gent organiseert eerste ruilbeurs voor kleding en speelgoed. Credits: Ikea

Snuisteren tussen afgedankte kleren en zelf je oude kleding een tweede leven geven: swap-events zijn al jaren populair. Ook grote winkelketens willen graag duurzaam zijn. Zo organiseert de Ikea-vestiging in Gent eind november voor het eerst een ruilbeurs voor kleding en speelgoed, meldt het bedrijf in een persbericht. De Zweedse meubelgigant sloeg hiervoor de handen ineen met Kringwinkel, een organisatie met meer dan 130 tweedehandswinkels.

Het doel van het ‘swap-event’ is om de afvalberg te verkleinen en hergebruik te stimuleren. En het is ook nog eens goed voor de portemonnee, aldus Ikea. Wie deel wil nemen aan het ruil-event, kan op 24 en 25 november maximaal vijf stuks kleding of speelgoed meebrengen naar de Ikea-vestiging in Gent. Deze kunnen vervolgens worden geruild in de swap-room. Ook zijn er gratis workshops om bestaande spullen te upcyclen.

Uiteraard worden de spullen die na het evenement overblijven niet weggegooid. Via de Kringwinkel en Gent Samen Solidair worden deze spullen ter beschikking gesteld aan kansarme gezinnen in de regio Gent.

Duurzaamheid
IKEA
Kleding
Scroll down to read more