Hudson’s Bay neemt V&D panden over

Hudson’s Bay komt naar Nederland. De Canadese warenhuisketen is van plan de komende twee jaar ongeveer twintig warenhuizen te openen in ons land met zijn formules Hudson’s Bay en Saks Off 5th, zo melden diverse media.

De formule Hudson’s Bay is een een luxere versie van de V&D, terwijl Saks Off 5th een luxe discountwarenhuis is. Met de komst van Hudson’s Bay naar Nederland verwacht het bedrijf in totaal zo’n 5000 banen te creëren. Het bedrijf zal zo’n 300 miljoen euro investeren in de nieuwe filialen. Verhuurders van de panden zullen voor het merendeel daarvan opdraaien voor renovaties.

Het eerste Nederlandse filiaal wordt een Hudson’s Bay flagship store aan het Rokin in Amsterdam, in het pand waar het luxe warenhuis aanvankelijk van plan was zich te vestigen. Volgens de groep zullen volgend jaar ook andere filialen hun deuren openen op ‘een aantal zeer gewilde winkellocaties’, waaronder een aantal oude V&D panden. Waar precies zei het bedrijf niet.

Hudson’s Bay was een van de kanshebbers voor de overname van V&D toen deze failliet werd verklaard. “Expansie in Nederland is een natuurlijk verlenging van onze bestaande aanwezigheid in België, zowel als van onze beoogde uitbreiding naar Luxemburg en zal onze aanwezigheid in de Benelux mooi afronden,” zei directievoorzitter Richard Baker in een verklaring. “Dit is een uitgelezen kans om te investeren in de Nederlandse markt, het historische Hudson’s Bay merk uit te breiden en het eerste landelijke omni-channel hoogwaardige warenhuis te introduceren.” foto: Screenshot website Hudson’s Bay

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN