• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Hudson’s Bay betrekt V&D-pand in Maastricht’

‘Hudson’s Bay betrekt V&D-pand in Maastricht’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Hudson’s Bay gaat vermoedelijk een winkel openen in Maastricht. De winkel wordt gevestigd in het voormalig V&D-gebouw aan de Grote Straat, dat vijf verdiepingen telt. Naar verwachting gaat de winkel in Maastricht rond de zomer komend jaar open. Dat melden Limburgse media.

De komst van de Canadese retailer wordt bevestigd door wethouder John Aarts van Economische Zaken. “De contracten zijn net getekend, alles is rond,” vertelt hij aan WijLimburg. Hij spreekt van een ‘krachtige en prachtige impuls’ voor de stad en de regio. HBC-woordvoerder Aniek Zweers laat weten ‘nog geen mededelingen te kunnen doen’.

De nieuwe winkel in Maastricht heeft een vloeroppervlak van 13.000 vierkante meter. Binnen enkele weken zal de verbouwing van het pand, dat eigendom is van IEF Capital, vermoedelijk beginnen.

Het is nog niet bekend welke keten van Hudson’s Bay het pand zal betrekken. Volgens goed ingevoerde bronnen betreft het vrijwel zeker de meest luxueuze variant; Hudson’s Bay. Andere opties zijn Saks Off 5th (luxe discounter) of een filiaal van de Belgische dochterketen Galeria Inno.

Hudson’s Bay zou ook naar onderzoek doen naar panden in Roermond en Venlo. Volgens wethouder Angely Waajen (Roermond) worden er geregeld gesprekken gevoerd met diverse marktpartijen over een nieuwe bestemming voor het pand aan het Munsterplein. Wethouder Stephan Satijn (Venlo) zegt dat er geen nieuwe ontwikkelingen in zijn stad zijn, meldt 1Limburg.

Beeld: Hudson’s Bay

Hudson's Bay